2014. augusztus 11., hétfő

Folt út a Káli-medencében


2014-ben harmadik alkalommal szerveztek meg a Folt út a Káli-medencében programsorozatot , melyen ezúttal foltvarró csoportunk is részt vett. Egy csodás, élményekkel teli hétvégét töltöttünk a lányokkal Kővágóörsön és Pálkövén.
A csapat egy része már pénteken útnak indult, hogy a kővágóörsi Művelődséi Házban berendezze a kiállítást. A munka jókedvűen zajlott, hamar megtaláltuk minden alkotás helyét és egy jó összhatású kiállítást varázsoltunk a csoport tagjainak munkáiból.
A kiállítás megnyitója a kővágóörsi falunap keretein belül nyílt meg szombaton délben. A polgármester úr köszöntője után a programsorozatot szervező hölgyek - Zsuzsa és Emese - nyitották meg a kiállítást, melye augusztus 19-ig látogatható.
A megnyitó után nagyon finom ebédre invitáltak bennünket a házigazdák, finomabbnál finomabb bográcsban készült ételeket - vadpörkölt, birkapörkölt, babgulyás,töltött káposzta, lecsó - és többféle rétest kóstolhattunk meg.  Nagyon köszönjük a szervezőknek és a polgármester úrnak a szívélyes fogadtatást, nagyon jól éreztük magunkat!
Szombaton még kirándultunk egyet a csodálatos szentbékkállai kőtengerben, este 6 órára átmentünk Balatonszepezdre, ahol a helyi foltvarró csoport kiállítása nyílt meg. Este visszamentünk Kővágóörsre, ahol a 100tagú Cigányzenekar egypár tagjának koncertjét nézhettük meg. A napot egy kis sétával zártuk a csodás, esti révfülöpi mólón. :-)
Vasárnap délelőtt azért varrtunk egy kicsit, majd a bográcsban főzött lecsó elfogyasztása után páran csobbantunk egyet a Balatonban :-)


A hétvége képeit Éva albumában nézhetitek meg:


http://2014-08-0-8-10.abeva.fotoalbum.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése